Velkommen

I FDF K5 på Østerbro møder vi børn og unge med fantasi, fællesskab og en kristen holdning til livet. Vores kerneaktiviteter er bl.a. friluftsliv, musik og leg.

Gæstelederne

Vi er så heldige af vi i FDF K5 har mulighed for at få hjælp fra en masse frivillige ledere. Nedenfor er beskrevet lidt om hvem det er som kommer og hjælper til med vores møder og weekender

Wellness Kurt

Kurt har hele sit liv været beskæftiget i wellness branchen. Han elsker at forkæle andre med alternative behandlingsmetoder. Så hvis du har brug for en chokolade ansigstmaske eller en opskrift på hjemmebryggede wellness cremer så skal du tage fat I Kurt.

Bruno

Efter at være fyret fra DR Ramasjang pga nedadgående sertal, er Bruno sat i aktivering i Københavns kommune. Her er han blandt andet blevet sat til at hjælpe Thorleif med forskellige vejarbejds og byggeprojekter, som kommunen har gang i. Bruno gider dog ikke arbejde, han vil hellere spise pomfritter, se TV eller sove, så Thorleif er kommet på lidt af en opgave.

Kage-Gilbert

Kage-Gilbert kommer fra Frankrig er her en han en kendt kok som bager de mest udsøgte kager. Vi har fornøjelsen af at låne Kage-Gilbert når han er i Danmark i andledning af forskellige kage konkurrencer. Til møderne lære Kage-Gilbert ungerne om råvarenes duft, smag og selvfølgelig om tilberedning af kager

 

 

Regnvejrs-Lone

Lone elsker vand og når det regner kan man se hende udenfor, hvor hun elsker at hoppe i vandpytter. Hvis det ikke regner er Lone altid klar på en vild vandkamp med dig. Hold udkig, der er vandballoner i luften, hvis du møder Lone.

Mufazza

Fra den store savanne i Afrika er Mufazza kommet til Danmark for at se hvad de bleghvide danskere er for et folkefærd. Han er også den der kan fortælle hvordan man henter vand, når man bor i en lille landsby på savannen, eller hvordan de laver sandaler, fodbolde og andet praktisk ud af ingenting. Mufazza kan også fortælle at der ikke altid er mad nok på savannen og det derfor er vigtigt at dele ud af det man har. Mufazza er en glad person som synes at det er lidt koldt i Danmark…

Hippie-Henning

En mand der forsøger at leve så simpelt som muligt og være ét med naturen, selvom at det er svært i København og Fælledparken. Hippie-Henning mener at alle planter er levende og at der er vigtigt at passe på naturen. Han er også den der lærer børnene at kende de forskellige planter fra hinanden, og hvilke planter der er giftige og hvilke der ikke er.

 

Kaptajn Morgan

Sørøver og Levemand. Man skal passe på Kaptajnen for han bliver hurtig sur og er for de meste gnaven. Kaptajnen har forskellige skatte gravet ned rundt omkring i landet. Sørøvere er jo nød til at gemme deres skat for at de andre sørøver ikke kan finde den. Det kan jo udløse en mindre krig mellem sørøverkaptajner.

Pirat sorte Joe

Sorte Joe er Kaptajne Morgans fjende nummer 1. Han er altid på jagt efter kaptajnes skatte og bruger gerne beskidte knep til at få fat i dem. Sorte Joe har en ubehagelig stor næse og lugter grimt at tjære og snavs.

Hjemløse Bent

Bent er hjemløs og forsøger at komme gennem året med at bygge shelter i Fælledparken og fra tid til anden hjælper børnene i FDF K5 ham med at forskellige ting. Det kan være at bygge et opholdssted/ shelter i Fælledparken, fejre hans fødselsdag, hjælpe ham med at udbygge hans sommer/ efterårs opholdssted i Hareskoven. Hjemløse Bent henter hjælp fra forskellige kanter når der er brug for det og belønner med kakao, kage og lidt godt.

Vejarbejder Thorleif

Thorleif arbejder for Københavns kommunes vejvæsen. Kommunen bestemmer hvor der skal bygges og udføres vejarbejde og Thorleif er altid klar til at føre kommunens planer ud i livet. Til tider løber Thorleif ind i problemer i forbindelse med bygge projekter, hvor f.eks Hjemløse Bent har slået lejr på en ny bygge plads. Thorleif er dog ikke bleg for at smide Hjemløse Bent på porten og afspære området med minestrimmel.

Smadre Brian

Smadre Brian kommer fra det hårde kvarter i Sydhavnen og til daglig er han ansat på en losseplads ude på Amager. Brian elsker at smadre ting og sager og sidst han var på besøg i kredsen viste han hvordan man smadre papkasser, sodavandsdåser og tallerkner. Pas på dit legetøj og dine ting hvis du møder ham.

Gangster Geo

Gangster og total haj til det med stoffer og andet. Altid på jagt efter Narko Johnny, som stjæler hans stoffer. Gangster Geo er en hård mand og slår hårdt ned på dem der ikke gør som han siger. Hvis du ser ham så få fat på politiet eller en leder!

Narko Jonny

Johnny lever af at købe og videresælge narko og andre stoffer for Gangster Geo. Engang imellem er han lidt uheldig med sine handler og det kan gå lidt galt. Lad være med at snakke med ham, eller tage imod noget fra ham!

Tolder Tove

Tove er altid på jagt efter narkohandlere og gangstere. Hun er klog og modig og finder hurtigt noget mistænktsomt. Tove er ved at være på sporet af Gangster Geo og Narko Johnny. Det er dog ikke lykkedes endnu at fange dem begge, men det sker nok snart!

Kong Baltarzar og hans dronning

Den gode konge og hans elskede dronning, som har indkaldt alle landets brave mænd og kvinder til at kæmpe mod opstanden og Storhertug Jafix. I følge gamle sagn har Kong Baltarzar og hans slægt gode venner blandt de gamle drager, som kan være en god ven når det står skidt til i kongeriget.

Stor Hurtug Jafix

Kongefamiliens sorte får, der gerne vil overtage tronen fra Kong Baltazar. Hans hær består af mørkeriddere som kaldes frem om natten med sort magi. Jævnføre historiebøgerne og gamle sagn har kampen mellem Hertug Jafix og Kong Baltazar stået på i flere hundrede år. I sidste kendte slag vandt Kong Baltazar og Jafix flygtede tilbage til dødsriget.

Dragen

Kæmpe stor og grøn drage, som bor og lever i mosen omkring kongeriget Brinken. Den kan hidkaldes med en gylden tromme og vil mod betaling i guld gerne hjælpe. Dragen kan også have et ondt lune og kidnappe prinsesser eller andre skønjomfruer, hvis den keder sig.

Sergent John og Ole

De to segenter har mange års erfaring bag sig i det danske forsvar og hjemmeværn, men valgte at stoppe idet de ikke fandt diciplinen hård nok. Der var simplet hen ikke nok styr på tingene og derfor har de nu lavet deres egen 2 mand hær og turnere FDF kredsene for at få banket noget diciplin ind i den danske ungdom. Segenterne lære børnene takt og tone og så skal man lære at stå med rank ryg og tale sandt. Herudover skal ungdommen også være i top form, så der skal løbes i march og laves armbøjninger i et væk.

Troldmanden

Den gode eller også kaldet den hvide troldmand, kommer fra troldmændenes eventyrland. Han elsker at kaste om sig med tryllerimser og magi og har tit brug for din hjælp med at finde ingredientser til at lave trylledrikke. Nogle gange er kommer der flere troldmænd igennem porten mellem vores og deres verden og det er ikke alle troldmand som er gode. Så hvis du ser en troldmand du ikke kender skal du være på vagt, så du ikke bliver tryllet om til frø.

Høvdingen

Beskrivelse under udarbejdelse

Høvdingens datter

Beskrivelse under udarbejdelse

Vice Sheriffen

Sheriffens hjælper og højre hånd. Hjælper til med at holde lov og orden på prærien. Han har ambition om at være sherif en dag og er den rigtig hårde af sheriffen og ham.

Sheriffen

Lovens lange arm på prærien og ham der sørger for at forbryderne kommer bag lås og slå… Ligeledes bryder han sig ikke om indianerne som han undertrykker med skatter og arbejde. Og hvis de ikke går som han siger, vælter han deres telte mens indianerne sover eller tager deres mad. Han er dog lidt lun på høvdingens datter, som han en gang i mellem tager til fange.